Uitreiking sportverkiezing
Fotograaf: Rob Voss

Sporters van het jaar zijn bekend

Apeldoorn vierde 20 maart de sport in onze gemeente met het Sportgala in Orpheus. Vast onderdeel is de Sportprijs en de prijzen voor talent en vrijwilliger van het jaar. Daarbij vielen baanwielrenner Harrie Lavreysen, meerkamper Sytse Lutgendorff en vrijwilliger Riet Renting in de prijzen. Verder zijn er 134 sportpenningen uitgereikt aan alle Nederlandse kampioenen 2023 uit Apeldoorn.

Winnaar van de Sportprijs werd baanwielrenner Harrie Lavreysen. Lavreysen is dertienvoudig wereldkampioen, waarmee hij recordhouder is in Nederland. Ook werd hij tweemaal olympisch kampioen, twaalfmaal Europees kampioen en won hij twee keer goud op de Europese Spelen. De baanwielrenner was zelf niet aanwezig vanwege wedstrijdverplichtingen in Azië, maar sprak via een filmpje zijn dankwoord uit aan de zaal met zo'n 500 bezoekers.


Genomineerden vrijwilligersprijs. Fotograaf: Rob Voss

Talent en vrijwilliger van het jaar

Meerkamper Sytse Lutgendorff van AV'34 werd het talent van het jaar. Hij pakte afgelopen jaar naast de Nederlandse titel op de meerkamp bij de junioren ook een puntenrecord van 6161.

Riet Renting werd vrijwilliger van het jaar. Het bestuurslid van gymnastiekvereniging Novitas draagt als 78-jarige nog steeds zorg voor het geven van lessen ‘bewegen voor jong en oud’. 

Sportgala

De organisatie van het Sportgala en de verkiezing ligt in handen van Sportraad Apeldoorn, de gemeente Apeldoorn en Accres. Dit jaar is er een nieuwe jury samengesteld met enkel Olympische deelnemers, die zich met elkaar hebben gebogen over de aanmeldingen voor de drie verschillende prijzen. De jurycommissie houdt het hele jaar al in de gaten welke sporters er in aanmerking komen voor een nominatie of sportpenning, maar het is ook mogelijk sporters, sportteams en vrijwilligers te nomineren.

Jury Sportgala
Jury Sportgala Fotograaf: Rob Voss
Uw Reactie
Uw Reactie