Fotograaf: Rob Voss

Tijdelijk 80 minderjarige asielzoekers in hotel in Beekbergen

Het COA vangt binnenkort tijdelijk ongeveer 80 minderjarige asielzoekers op in een hotel in Beekbergen. Het gaat om crisisnoodopvang, omdat er in het aanmeldcentrum in Ter Apel geen plek is voor deze groep. Het hotel wordt gehuurd voor een periode van drie maanden. Na evaluatie kan dat verlengd worden met nog eens drie maanden.

Minderjarigen

Het gaat om jongeren in de leeftijd tussen 15 en 18 jaar die nog in de asielprocedure zitten. Vanwege hun leeftijd vallen zij onder voogdij van voogdijinstelling Nidos. Het is de bedoeling dat deze jongeren dagbesteding, onderwijs (zodra beschikbaar) en begeleiding krijgen. In het hotel is 24 uur per dag/zeven dagen per week begeleiding aanwezig. Ook op andere plekken in Apeldoorn wonen minderjarige asielzoekers, maar dan gaat het niet om crisisnoodopvang, maar om begeleide woonplekken voor jongeren met een verblijfsstatus.

Inwoners van Beekbergen hebben vandaag een brief gekregen over de tijdelijke opvang in hun dorp. In deze brief van de burgemeester aan de gemeenteraad (pdf, 40 kB) leest u een nadere toelichting.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen aan het COA

Veelgestelde vragen aan de gemeente

Uw Reactie
Uw Reactie