Woensdag 13 september is de spiksplinternieuwe plek om te sporten en spelen geopend in het Zuiderpark Fotograaf: Peter Lous

Tweede Cruyff Court Plus in Apeldoorn is geopend

Woensdag 13 september is een spiksplinternieuwe plek om te sporten en spelen feestelijk geopend: het Cruyff Court Plus Zuiderpark. Dit is de tweede in de gemeente Apeldoorn. De ‘plus’ betekent dat we hebben geluisterd naar wat de buurt wil, voordat we dit Cruyff Court hebben gemaakt. Het resultaat is een plek waar je van alles kunt doen: voetballen, calisthenics, springen op trampolines en volleyballen.

Cruyff Court Plus is een idee van de Johan Cruyff Foundation. We noemen het ‘plus’ omdat dit Cruyff Court is gemaakt zoals de buurt het wilde hebben. De Cruyff Foundation en de gemeente hebben niet alleen een voetbalveld neergezet, maar we hebben samen met de buurt gekeken naar het hele gebied en naar wat mensen graag wilden. Het doel was een plek waar zowel jong als oud kan bewegen, spelen en ontspannen op hun eigen manier. De locatie aan de Maasstraat in het Zuiderpark is de tweede in Apeldoorn; in 2021 werd er al een geopend in Orden.

In 2020 sloot Apeldoorn als eerste gemeente in Nederland een overeenkomst met de Cruyff Foundation om samen op drie plekken in Apeldoorn dit nieuwe concept van de Cruyff Foundation te gaan realiseren. Er wordt nu gewerkt aan de derde Cruyff Court Plus, aan de Aristotelesstraat (Sprenkelaar). Deze wordt later dit jaar geopend.

Over de Cruyff Foundation

De Cruyff Foundation steunt sport- en spelinitiatieven, vooral gericht op kinderen en jongeren met beperkte toegang tot sport. Dit omvat sportprojecten voor kinderen met een handicap, de aanleg van sportieve buitenruimtes en maatschappelijke sportprogramma's. Hiermee zorgen ze voor ruimte voor ontwikkeling, sociale verbinding en verbetering van de gezondheid van jongeren. Zo helpen ze over de hele wereld wekelijks duizenden kinderen om actief deel te nemen aan sport.

“Voor deze tweede Cruyff Court Plus locatie in Apeldoorn zijn we in gesprek gegaan met de kinderen van de verschillende basisscholen en jongeren uit de wijk. Hierdoor ligt hier nu een uniek multifunctioneel sportterrein precies zoals zij het graag hebben; een kleiner voetbalveld met volleybal-, trampoline- en calisthenics faciliteiten. En dat alles past perfect in het vernieuwde park” vertelt Desmond Post, Project Manager bij de Cruyff Foundation van onder andere regio Gelderland.

 

Uw Reactie
Uw Reactie