Wereldkampioen baanwielrennen Harrie Lavreysen en wethouder topsportevenementen Nick Derks onthulden de muurschildering gemaakt door Wiljo Rouwenhorst. Fotograaf: Gert Bonestro, Libéma Profcycling

Wereldkampioen en wethouder onthullen muurschildering baanwielrennen in Paslaan

Wereldkampioen baanwielrennen Harrie Lavreysen en wethouder topsportevenementen Nick Derks onthulden donderdag 30 november een muurschildering in de overdekte fietsenstalling aan de Paslaan. Een mooi aandenken aan EK Baanwielrennen van 10 tot en met 14 januari 2024 in Omnisport Apeldoorn. Nick Derks: “Dit kunstwerk is een prachtige, kleurrijke weergave van het baanwielrennen. Een mooie verbinding van Apeldoorn met deze stoere sport.”

Bij de onthulling waren de kinderen van groep 8 van basisschool de Eendracht aanwezig. Zij stonden klaar om een vuur van aan vragen te stellen aan de wethouder en de wereldkampioen. Een van de vragen was wat de belangrijkste wedstrijd was die de wereldkampioen gewonnen heeft. “Die vraag is makkelijk te beantwoorden. Dat waren de Olympische Spelen.” vertelde de wereldkampioen. Na de onthulling van het kunstwerk hielden de kinderen een spannende een slow bike race. Hierbij was de uitdaging wie zo langzaam mogelijk van punt A naar punt B kon fietsen. Dit zorgde voor een vrolijke afsluiting van een geslaagde onthullingsceremonie en een veelbelovende start van de aanloop naar het EK Baanwielrennen.

 

Het kunstwerk van Wiljo Rouwenhorst werd feestelijk onthuld.
Het kunstwerk van Wiljo Rouwenhorst werd feestelijk onthuld. Fotograaf: Gert Bonestro

Veel activiteiten in aanloop naar het EK

Dit moment was een van de vele activiteiten in de aanloop naar het EK Baanwielrennen. Op verschillende basisscholen werden bijvoorbeeld 'ukkie pukkie' races georganiseerd, vonden fietsclinics plaats in Omnisport, en werd er een fotowedstrijd gehouden voor amateurfotografen. De winnaars van deze wedstrijd krijgen de unieke kans om tijdens het EK baanwielrennen foto's te maken van de topsporters in actie.

De organisatie van het EK Baanwielrennen is in handen van Libéma profcycling. Rens Kamphuis, projectleider van Libéma profcycling, benadrukt het bredere doel van de muurschildering: "Dit kunstwerk weerspiegelt waar wij als organisatie van het EK baanwielrennen naar streven, namelijk het creëren van duurzame maatschappelijke verbindingen die verder gaan dan het evenement zelf. Met dit project slaan we een brug tussen de kunst- en cultuursector en de sport, waardoor het EK baanwielrennen een blijvende impact heeft, zelfs na de afsluiting van het evenement."

Uw Reactie
Uw Reactie