Europese samenwerking voor een circulaire bio-economie
Fotograaf: Pexels
Europese samenwerking voor een circulaire bio-economie

Binnen het Europese project Bioloc, werkt Apeldoorn samen met 11 andere Europese regio’s. We doen onderzoek naar de circulaire bio-economie en hoe sociaal achtergestelden hierbij betrokken kunnen worden.

In het project BIOLOC werken we samen met 11 andere Europese regio’s.

Het BIOLOC-project wordt gesubsidieerd vanuit het Horizon Europe Programme van de EU en het heeft tot doel om de rol en impact van sociale innovatie te vergroten, en daarmee lokale gemeenschappen te helpen versnellen richting de circulaire bio-economie.

BIOLOC wil dit ambitieuze doel bereiken door uitgebreid methodisch werk en specifieke acties die het project zal uitvoeren in 12 locaties: Spanje (Aragon), Griekenland (West Macedonië), Bulgarije (Plovdiv), Slowakije (Nitra), Slovenië, Kroatië, Hongarije, Roemenië, Tsjechië, Nederland (Apeldoorn), Duitsland (Baden-Württemberg) en Italië.

Per regio worden de potentiëlen van biomassa en waardeketens voor de circulaire bio-economie onderzocht. Barrières die de betrokkenheid van sociaal achtergestelden in bijbehorende economische activiteiten belemmeren, worden geanalyseerd. Zo  worden binnen BIOLOC innovatieve, regio-specifieke tools en businessmodellen ontwikkeld.

In Apeldoorn zoeken we in samenwerking met Wageningen University & Research (WUR) naar lokale initiatieven die de circulaire bio-economie bevorderen. De toolsets die door WUR en andere onderzoekspartners uit het project worden ontwikkeld, zullen in Apeldoorn in de praktijk worden

Meer informatie over dit project vindt u op de (Engelstalige) website van BIOLOC.

Bioloc logo

Samenwerking

Samen sta je sterker. Als gemeente werken we samen met verschillende partners. En we zijn actief in meerdere samenwerkingsverbanden. Zo dragen we een steentje bij aan nationale en internationale projecten.

Meer informatie

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Of heeft u een vraag?

Neem contact op

Meer samenwerking

Uw Reactie
Uw Reactie