Robert Woltersom (35 jaar)
Foto: Rob Voss
Robert Woltersom (35 jaar)

Robert Woltersom is Informatiemanager sociaal domein: "Mijn werkdagen zijn heel afwisselend. Ik spreek steeds andere mensen en de onderwerpen zijn heel divers." 

"Ik los dagelijk organisatiepuzzels op"

IT is de spil waar onze bedrijfsvoering om draait. De organisatievraagstukken die bij gemeente Apeldoorn spelen, zijn vrijwel automatisch ook IT-vraagstukken.

Telkens weer gaat het om de vraag hoe je bedrijfsprocessen zo effectief mogelijk inricht, en IT vormt daarvoor vaak het fundament.In mijn rol als informatiemanager mag ik over zulke vragen nadenken. Ik zit dagelijks om de tafel met allerlei opdrachtgevers – van eenheidsmanagers tot wethouders – om die puzzels op te lossen
 

Mijn werkdagen zijn heel afwisselend. Ik spreek steeds andere mensen en de onderwerpen zijn heel divers. Van de vormgeving van onze dienstverlening in het sociaal domein tot de uitvoering van een Oracle-migratie. Regelmatig gaat het om strategische vraagstukken. Het is telkens de kunst om abstracte zaken te vertalen naar concrete oplossingen. Vaak is de mix van mens, proces en IT de sleutel.

Robert Woltersom
“‘De dynamiek is groot: regels, beleid en techniek veranderen continu’”

Natuurlijk had ik voor een baan als consultant kunnen kiezen: steeds andere klussen bij verschillende bedrijven. Maar het werk dat ik hier doe, is heel boeiend. In feite is de gemeente een verzameling van allerlei verschillende bedrijfjes met een enorme variatie aan opdrachten. Het verschil met een consultantfunctie is dat ik niet na één klus weer weg ben. Ik blijf verantwoordelijk voor mijn werk en zie dus ook of mijn advies wel of niet goed uitpakt. Dat maakt het werk extra uitdagend.

Ik vind het supergaaf dat ik mag meehelpen om deze organisatie vorm te geven. De dynamiek is groot, want regels, beleid en techniek veranderen continu. Gelukkig vormen we als informatiemanagers een hecht team dat elkaar scherp houdt. We vertrouwen elkaar en juist daarom durven we ook kritisch te zijn: waarom pak je dit zo aan, is dat wel handig? Ik hou daarvan. Zo blijf je je ontwikkelen.

Uw Reactie
Uw Reactie