Apeldoorn heeft de grootste jongerenraad van Nederland. En daar zijn we trots op! Fotograaf: Rob Voss

Word lid van de grootste jongerenraad van Nederland

De jongerenraad van Apeldoorn biedt jongeren een laagdrempelige manier om hun stem te laten horen over belangrijke gemeentelijke onderwerpen. Zoals veiligheid bij het uitgaan, de energietransitie, maar ook thema’s als inclusie en eenzaamheid. Deze raad zoekt nu nieuwe Apeldoornse jongeren, aanmelden kan nog tot 2 mei!

Wist je dat Apeldoorn de grootste jongerenraad van Nederland heeft? Met meer dan 50 leden is dit een opmerkelijke vertegenwoordiging van jongeren. "Het geheim van ons succes is de laagdrempelige opzet, waarbij deelname vrijblijvend is. Of jongeren nu één keer hun mening willen geven of elke keer aanwezig zijn; alles is goed. Het draait erom zoveel mogelijk stemmen van jongeren te horen", vertelt Dennis Nijzing, coördinator van de jongerenraad.

Wat doet de jongerenraad?

De jongerenraad, opgericht in maart 2021, bestaat uit ongeveer 50 jongeren tussen de 15 en 22 jaar oud. Zij komen samen om te discussiëren over onderwerpen die spelen in Apeldoorn en gaan in gesprek met beleidsmedewerkers of bestuurders van de gemeente en andere maatschappelijke organisaties.

Schijf je voor 2 mei in voor de Jongerenraad van Apeldoorn

Presentatie 10 puntenplan aan wethouder

Een van de producten van de jongerenraad is dat zij eens per twee jaar de bestuurders van de gemeente willen laten weten wat zij belangrijk vinden. Dit doen zij volledig op eigen initiatief met een 10 puntenplan. Op 17 april heeft Anja Prins, wethouder participatie, het 10 puntenplan in ontvangst genomen van de jongerenraad. Zij bedankte de jongeren voor hun betrokkenheid en bijdrage  van dit succesvolle jaar. Wethouder Prins beloofde het plan te delen met haar collega’s. Benieuwd naar het huidige 10-puntenplan? Bekijk het op deze webpagina.

Anja prins krijgt het 10 puntenplan overhandigd van een deelnemer van de jongerenraad.
Op 17 april heeft Anja Prins, wethouder participatie, het 10 puntenplan in ontvangst genomen van de jongerenraad. Fotograaf: Rob Voss

Wethouder Prins: "Het is goed om van zo’n grote groep jongeren uit Apeldoorn te horen wat er speelt en leeft. We nemen dit geluid dan ook serieus. De punten zijn een signaal van wat belangrijke onderwerpen zijn voor Apeldoornse jongeren en ik ga dit zeker meenemen in mijn gesprekken."

Ook lid worden?

Ben jij tussen de 15 en 22 jaar oud en wil je meedoen? Dan kan je je van 17 april tot en met 2 mei inschrijven voor de raad. Dit kan door een e-mail te sturen naar jongerenraad@apeldoorn.nl. De eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar start op 22 mei. Het raadsjaar van de jongerenraad loopt van mei tot mei. Gedurende het jaar kunnen jongeren op elk moment lid worden of stoppen met de jongerenraad. 

Meer weten over de Jongerenraad?

Wil je meer informatie over de Jongerenraad? Bekijk dan deze pagina.

Uw Reactie
Uw Reactie