Fotograaf: Rob Voss

EK baanwielrennen 2024 in Omnisport Apeldoorn gaat van start

Apeldoorn verwelkomt Europa's beste baanwielrenners voor de Europese Kampioenschappen Baanwielrennen 2024. Van woensdag 10 tot en met zondag 14 januari is Omnisport Apeldoorn het toneel van dit sportevenement.

Met het EK op eigen bodem verheugt gemeente Apeldoorn zich op het spektakel en de sportieve hoogstandjes die de deelnemers zullen brengen. Het evenement belooft niet alleen een feest te worden voor de fanatieke wielrenfans, maar biedt ook een mogelijkheid voor de inwoners om te genieten van sport op het hoogste niveau.

Veel activiteiten in aanloop naar het EK

In de aanloop naar het EK Baanwielrennen hebben verschillende activiteiten de stad in beweging gebracht. Op verschillende basisscholen werden bijvoorbeeld 'ukkie pukkie' races georganiseerd, er vonden fietsclinics plaats in Omnisport en er werd er een fotowedstrijd gehouden voor amateurfotografen. De winnaars van deze wedstrijd krijgen de unieke kans om tijdens het EK baanwielrennen foto's te maken van de topsporters in actie. Als blijvende herinnering aan dit evenement is in de fietsenstalling aan de Paslaan een indrukwekkende muurschildering gemaakt.

Wethouder Topsportevenementen Nick Derks: "Het is een eer voor Apeldoorn om het EK Baanwielrennen te mogen organiseren. Zo’n geweldig evenement biedt niet alleen een podium voor internationale topsport, maar zet ook Apeldoorn op de kaart als een gastvrije en sportieve gemeente. We kijken uit naar spannende wedstrijden en verwelkomen de deelnemers en bezoekers met open armen in de hoofdstad van de Veluwe."

Kansen op medailles

De blikvanger van de huidige Nederlandse ploeg is Apeldoorner Harrie Lavreysen. Hij is in zijn woonplaats komende week favoriet voor de onderdelen sprint en keirin. Bovendien maakt hij met de Nederlandse ploeg kans op een medaille in de teamsprint.

 

Meisje wijst samen met haar moeder naar de baanwielrenners.
10 tot en met 14 januari strijden de beste baanwielrenners van Europa om een plek op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Fotograaf: Rob Voss

Eerste van drie EK’s in Apeldoorn

Naast het EK Baanwielrennen vinden er het komende jaar nog twee Europese Kampioenschappen plaats in Apeldoorn. Van 12 tot en met 18 augustus 2024 is Apeldoorn gastheer van het EK Beachvolleybal. Daarna komen van 6 tot en met 9 maart 2025 de beste Europese atleten naar Apeldoorn voor het EK Atletiek Indoor.

Uw Reactie
Uw Reactie