Fotograaf: Rob Voss

Nieuwe Peuter4daagse in de ‘Week voor de Gezonde Jeugd’

Het is deze hele week (10 – 15 juni) de ‘Week voor de Gezonde Jeugd’; een week die in het teken staat van een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien. Er zijn verschillende activiteiten voor kinderen georganiseerd. Honderden kleuters doen mee aan de Peuter4daagse, de Nationale Buitenspeeldag is deze week en er is aandacht voor gezond eten en drinken op school.

Peuter4daagse

Bijna 700 peuters doen in de gemeente Apeldoorn mee aan de eerste editie van de Peuter4daagse. Een initiatief dat met enthousiasme is omarmd door veel opvangorganisaties. Peuters wandelen 4 dagen lang 15 minuten in de omgeving van hun kinderopvanglocatie. Wethouder Anja Prins is er op donderdag 13 juni bij in Loenen bij kinderopvang De Wigwam. Als de peuters dan de laatste dag van hun vierdaagse hebben volbracht, reikt zij samen met mascotte Sportbinky van speelboerderij Malkenschoten de medailles uit.

Mascotte
Fotograaf: Rob Voss
Peutervierdaagse stoet
Fotograaf: Rob Voss

Gezond eten en drinken

Het basisonderwijs krijgt een folder met daarin inspiratie en informatie voor ouders over het meenemen van gezond eten en drinken naar school. Deze hoort bij de campagne ‘Trommel zonder Rommel’ die na de zomervakantie start.

Samen maken we gezond gewoon

Apeldoorn is sinds 2014 JOGG gemeente. JOGG-gemeenten werken samen met diverse partners in hun gemeente aan het gezonder maken van de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren. De gezonde keuze is niet altijd de makkelijke keuze. Dat zou wel zo moeten zijn. Daarom werken we met de JOGG-aanpak aan een structurele verandering samen met diverse Apeldoornse partners.

Meer informatie over JOGG

Meer informatie over JOGG in Apeldoorn

Uw Reactie
Uw Reactie