Felicitatiemoment initiatievenmakelaar
Fotograaf: Rob Voss

Zomerfeest Ugchelen mogelijk gemaakt door subsidie voor inwonersinitiatieven

Van cultuurhistorie en beachvolleybal tot een dorpenstrijd: allemaal activiteiten die tijdens het zomerfeest Ugchelen van 5 tot en met 7 juli gaan plaatsvinden. Het initiatief wordt beloond met een subsidie van 19.500 euro. De initiatiefnemers kregen tijdens een verrassingsbezoek vrijdag 12 april van wethouder Anja Prins persoonlijk dit goede nieuws te horen.

Wethouder Prins: “Wij juichen het toe wanneer inwoners zich inzetten voor de Apeldoornse samenleving. Daarom ben ik persoonlijk langsgegaan bij de initiatiefnemer van dit veelzijdige en verbindende project. Niet alleen om het goede nieuws te delen, maar ook om hen te bedanken voor hun bijzondere bijdrage.”

Apeldoorn leuker, beter en socialer maken

Als gemeente vinden we het belangrijk dat inwoners zich kunnen inzetten voor Apeldoorn. Met ideeën waarmee we Apeldoorn een stukje mooier, leuker, beter of nog socialer maken. Daarom zijn er meerdere regelingen om mee te doen of te denken. Dit initiatief valt onder de Subsidieregeling Inwonersinitiatieven, die is bedoeld voor zogenaamde grote initiatieven. Dit zijn aanvragen boven de 2.500 euro, waarvoor u twee keer per jaar een aanvraag kan doen: tot en met 30 mei en tot en met 31 december. Voor initiatieven tot 2.500 euro kunt u het hele jaar een aanvraag doen.

Zomerfeest Ugchelen

Tijdens het Zomerfeest Ugchelen zijn er op Albatross-terrein activiteiten en festiviteiten voor iedereen. Met artiesten tijdens het tentfeest, diverse foodtrucks en allerlei leuke activiteiten, zoals een kleine kermis. Hoogtepunt op de zaterdag is de Dorpenstrijd. Teams nemen het tegen elkaar op met spellen als vaten rollen, touwtrekken en  tractorband flippen. Daarnaast is er een fototentoonstelling van Apeldoornse dorpen en er zijn beachvolleybal-clinics.

Let op!

Aanvragen boven de 2.500 euro kunt u indienen tot en met 30 mei 2024. Voor initiatieven tot 2.500 euro kunt u het hele jaar een aanvraag doen. 

Doe hier uw aanvraag

Anja's inspiratietour

Het Zomerfeest Ugchelen is een initiatief waar wethouder Prins op bezoek is gegaan om de initiatiefnemers te feliciteren met hun subsidie. Binnenkort zal de wethouder ook op inspiratietour gaan door Apeldoorn.  Ze hoort graag welke goede ideeën inwoners hebben om hun buurt een stukje mooier of socialer te maken. 

Goed idee? Doe er iets mee!

De gemeente biedt op een aantal manieren ondersteuning voor het ontwikkelen van initiatieven. Zo kan er via ‘Voor Apeldoorn’; geld, hulp en/of materialen worden ingezameld en is er een Initiatievenmakelaar die graag meedenkt bij het opzetten van een initiatief.

Uw Reactie
Uw Reactie