Er zijn geen resultaten gevonden voor "zaden". Onderstaande resultaten voor "zaken".
ProductVoor het organiseren van een evenement heeft u meestal een vergunning nodig. Ook moet u aan allerlei zaken voldoen. Een evenement is een activiteit die voor publiek toegankelijk is.
ProductBij verbouwen, slopen of isoleren moet rekening worden gehouden met beschermde diersoorten, omdat verstoring of schade volgens de Omgevingswet verboden is. De gemeente Apeldoorn biedt hiervoor een Soortenmanagementplan (SMP) aan als hulpmiddel. Via deze pagina kunt u hiervoor een machtiging aanvragen.
ProductTribuut regelt de gemeentebelastingen in de gemeente Apeldoorn. Dit betekent dat u uw aanslag gemeentebelastingen van Tribuut ontvangt. Denk hierbij aan belastingen zoals rioolheffing, afvalstoffenheffing, onroerendezaakbelasting en de WOZ-waarde (waardering onroerende zaken). Op de website van Tribuut kunt u meer informatie vinden over de verschillende belastingsoorten, tarieven en verordeningen.
ProductU kunt (financiële) schade hebben als de gemeente een planologisch besluit neemt. Mogelijk kunt u in aanmerking komen voor een gedeeltelijke vergoeding van deze schade.
ProductBijna 40% van alle Apeldoorners doet vrijwilligerswerk. Belangrijk werk dat niet alleen onbetaald is, maar ook risico's met zich mee brengt. Om er zeker van te zijn dat organisaties en hun vrijwilligers voldoende verzekerd zijn, heeft de gemeente Apeldoorn een collectieve vrijwilligersverzekering afgesloten. Alle vrijwilligers in de gemeente Apeldoorn zijn automatisch verzekerd.
ProductU kunt een bijstandsuitkering aanvragen als u dak- of thuisloos bent. Dat geldt ook als u gebruik maakt van de maatschappelijke opvang.
ProductHet uitstapprogramma prostituees is voor sekswerkers die overwegen of besluiten te stoppen met het sekswerk dat zij verrichten.
ProductSoms lukt het u zelf niet om informatie op te vragen over werk, inkomen, schulden of het minimabeleid. In dat geval kunt u iemand machtigen om dat voor u te doen.
ProductMet een diploma op zak is een jongere beter voorbereid op de toekomst. Elk kind heeft recht op onderwijs. Kinderen gaan vaak vanaf 4 jaar naar school. Tussen de 5 en 18 jaar zijn jongeren verplicht om onderwijs te volgen, totdat ze een startkwalificatie hebben (Havo, vwo of mbo2 diploma). Voor leerlingen van 5 tot 16 jaar heet dit leerplicht, voor jongeren tussen 16 en 18 jaar kwalificatieplicht. Een leerplichtambtenaar van de gemeente houdt toezicht op de naleving van de leerplichtwet. Kunt u ondersteuning gebruiken bij problemen met schoolinschrijving, schoolgang, passend onderwijs of jeugdzorg? De leerplichtambtenaar helpt u bij het zoeken naar oplossingen in het recht op onderwijs.
ProductU kunt uw aanvraag tot vaststelling online indienen.