Terrasvergunning

U hebt een terrasvergunning nodig wanneer u een terras wilt plaatsen bij uw bedrijf. Óók als het terras op uw eigen terrein komt. U hebt in principe géén terrasvergunning nodig als u een terras buiten de bebouwde kom of bij een para commerciële instelling, zoals een sportvereniging of verzorgingstehuis, wilt plaatsen.

 
Duur Acht weken
Kosten € 622,22
Lees meer

U kunt via bovenstaande knoppen een terrasvergunning aanvragen of beëindigen.

De gemeente handelt uw aanvraag binnen 8 weken af.

Het aanvragen van een terrasvergunning kost € 622,22. U betaalt daarnaast precariobelasting (soort huur) als uw terras op gemeentegrond staat of op grond die wij in onderhoud hebben. De hoogte van dat bedrag is afhankelijk van de grootte van uw terras en het stadsdeel waar uw terras ligt.

Een terrasvergunning is onbeperkt geldig. U dient echter een nieuwe vergunningaanvraag in als er iets wijzigt in de omvang of de ligging van het terras of als de rechtsvorm van uw onderneming wijzigt.

Het is mogelijk dat het omgevingsplan op de door u gevraagde locatie het gebruik als terras niet toestaat. U heeft dan ook een omgevingsvergunning (afwijking strijdig gebruik) nodig. Voor meer informatie neem contact met ons op.

Uw Reactie
Uw Reactie