Tijdelijke ontheffing alcohol schenken

Als u bedrijfsmatig alcohol wilt schenken hebt u een alcoholvergunning nodig. Onder bepaalde voorwaarden kunt u echter een tijdelijke ontheffing krijgen.

 
Voorwaarden Er gelden meerdere voorwaarden waaraan u moet voldoen. 
Duur De afhandeling duurt 2 weken, maximaal 8 weken.
Kosten € 101,35 per keer.
Lees meer

Wanneer u voldoet aan de voorwaarden kunt u via het online aanvraagformulier een tijdelijke ontheffing alcohol schenken aanvragen of beëindigen.
Doe dit minimaal 3 weken voor het evenement of 8 weken vooraf bij grote evenementen. U hebt een gebruikersnaam en wachtwoord nodig.

De afhandeling van uw aanvraag duurt 2 weken. Als de ontheffing deel uitmaakt van een evenementenvergunning duurt het traject 8 weken.

Het aanvragen van een vergunning tijdelijke ontheffing alcohol schenken kost € 101,35 per keer.

Onderstaande voorwaarden zijn van toepassing:

  • U bent minimaal 21 jaar
  • U voldoet aan de eisen van goed gedrag (onze medewerker toetst dit automatisch)
  • U komt in aanmerking voor een tijdelijke ontheffing bij het plaatsen van een biertap op uw terras als u een alcoholvergunning hebt waar uw terras niet op vermeld staat
  • Er moet sprake zijn van een bijzondere gelegenheid van tijdelijke aard
  • U kunt maximaal 12 keer per jaar een tijdelijke ontheffing aanvragen voor een biertap op uw terras en u dient dit per kalenderjaar in één keer te regelen. Geef hiervoor de betreffende data tegelijk op.

Als u vaker dan 12 keer per jaar alcoholhoudende dranken wilt schenken, kunt u het beste een (nieuwe) drank- en horecavergunning aanvragen.

Als u tijdens een evenement bedrijfsmatig alcohol wilt schenken (bijvoorbeeld in een bar of restaurant), heeft u een drank- en horecavergunning nodig.

Er gelden soms extra regels tijdens een groot evenement zoals het schenken in plastic glazen.

Uw Reactie
Uw Reactie