Zonder geweld

Op verschillende plekken in Apeldoorn ging het de afgelopen tijd flink mis. Er werden ramen ingegooid, er waren explosies, er werd geschoten, er waren steekpartijen. Daarbij vielen gewonden en er was behoorlijk wat materiële schade. Angstaanjagend en verschrikkelijk, zeker als je in de buurt woont.

Van een aantal van die geweldsexplosies weten we dat ze met elkaar in verband staan. Naar het zich laat aanzien – dat onderzoekt de politie nu - gaat het om een onderling conflict. Dat is om ontzettend kwaad en moedeloos van te worden. Zoveel ellende doordat een aantal mensen rücksichtslos vetes uitvecht. Midden in woonwijken, waar kinderen wonen, waar mensen wonen die hier helemaal niets mee te maken hebben.

Ik snap dan ook heel goed dat mensen zich zorgen maken, dat ze zich onveilig voelen. Ik maak me er ook zorgen over. Want dit gaat over één van de belangrijkste dingen die er zijn: je veilig voelen.

Dit wil ik graag kwijt: we zitten er bovenop. De politie houdt me goed op de hoogte en ook met de woningcorporaties zijn we in nauw overleg. Inmiddels hebben we camera’s geplaatst op een van de hotspots. Eén van de belaagde woningen is gesloten en de bewoonster is met haar kind in veiligheid gebracht. 

Want dit is onacceptabel. Vetes of niet, dit is gewoon crimineel gedrag. En zo gaan we hier ook mee om. In de hoop dat uw gevoel van veiligheid weer kan herstellen en groeien.

Ik wens u een heel mooie en rustige zomer!

Ton Heerts

De volgende column van de burgemeester verschijnt weer eind augustus.

Ton Heerts
Ton Heerts Foto: Dimmen van Otterloo

Contact

Burgemeester Ton Heerts heeft geen vast spreekuur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met zijn secretaresse via het telefoonnummer 14 055. Gesprekken met de burgemeester vinden in principe plaats in het stadhuis.

Bel: 14 055 of vul het Contactformulier in

Uw Reactie
Uw Reactie