Kloppend hart

In vroeger tijden was de markt in iedere stad een van de hoogtepunten in de week. En daardoor het Marktplein een van de belangrijkste plekken. Het kloppend hart van de stad.

De tijden zijn natuurlijk wel veranderd, maar de aantrekkingskracht en de charme van de markt zijn er nog steeds. Wie brengt er in vakanties in binnen- of buitenland nu niet graag een bezoekje aan een markt? In de zuidelijke landen zijn die ook nog geregeld overdekt, in een markthal met vaak prachtig glas- en tegelwerk en stenen toonbanken.

Deze week wordt de Markthal op het Apeldoornse Marktplein opgeleverd. De afgelopen maanden heeft iedereen die wel eens in de Apeldoornse binnenstad komt, van dichtbij de groei van dit bijzondere bouwwerk kunnen meemaken. En ja, ik weet dat de meningen erover verdeeld zijn. Dat lot treft alle nieuwbouw, dus ook de Markthal. 

Ik vind het prachtig. Het hout, de hoogte, de robuustheid, de vorm, de symboliek. Het feit dat de meerderheid van 25.000 meestemmende Apeldoorners dit ontwerp heeft gekozen als invulling van het Marktplein. Voor mij staat dit stoere en fiere bouwwerk symbool voor de kracht van de markt, als plek van ontmoeting. Perfecte plek voor de warenmarkt, maar ook voor tal van evenementen.

De Apeldoornse binnenstad verdient een icoon als de Markthal. Bijzonder, eigentijds, symbolisch maar vooral ook lekker functioneel. Ik verheug me op alles wat hier georganiseerd gaat worden. Met om te beginnen de start van de Night Run en de Midwintermarathon, op 2 februari aanstaande. Voor Apeldoorn, door Apeldoorn. Passender kan haast niet.

Ton Heerts

Ton Heerts
Ton Heerts. Foto: Dimmen van Otterloo

Contact

Burgemeester Ton Heerts heeft geen vast spreekuur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met zijn secretaresse via het telefoonnummer 14 055. Gesprekken met de burgemeester vinden in principe plaats in het stadhuis.

Bel: 14 055 of vul het Contactformulier in

Uw Reactie
Uw Reactie