Paleisweekend

Na een grote verbouwing van vijf jaar heeft Paleis Het Loo op 22 april de deuren weer geopend en het schittert in volle glorie. We willen dit prachtige resultaat graag met u delen. Daarom bent u in het weekend van 3, 4 en 5 november als inwoner van Apeldoorn van harte welkom in Paleis Het Loo. Gratis, op uitnodiging van Paleis Het Loo en de gemeente Apeldoorn. Er zijn per dag 5.000 tickets beschikbaar, dus voor 15.000 Apeldoorners in totaal.

Ik hoop dat nu vooral óók mensen gaan komen die nog nooit op Het Loo zijn geweest. Omdat er eerder geen tijd, geen geld of geen gelegenheid was. Maar wie in Apeldoorn woont, moet eigenlijk toch wel een keertje in de tuinen en gebouwen van Het Loo zijn geweest…

Op de eerste plaats omdat het gewoon een prachtige plek is. Het paleis, de tuinen, het museum, de verschillende café’s en terrassen: je waant je in het 17de eeuwse Frankrijk. En dat gewoon om de hoek, in hometown Apeldoorn!

Maar ook omdat de geschiedenis van Apeldoorn hier begint. Paleis Het Loo is de bakermat van Apeldoorn. In 1684 aangekocht door stadhouder Willem III en zijn echtgenote Mary, later koning en koningin van Engeland. Zeker nadat Nederland in 1815 definitief een koninkrijk werd, werd het een geliefd buitenverblijf van de Oranjes.

En dus trokken ook de Nederlandse adel en de gegoede burgerij naar dit lustoord op de Veluwe om zich in de buurt van de macht te vestigen. Met in hun kielzog personeel, leveranciers en arbeiders. En zo werd de basis gelegd voor wat nu Apeldoorn is. Wij hebben als stad dan ook altijd een bijzondere band gehad met de koninklijke familie.

Reden genoeg om u uit te nodigen voor een bezoek aan Paleis Het Loo. Wees van harte welkom!

Ton Heerts

Ton Heerts
Ton Heerts Foto: Dimmen van Otterloo

Contact

Burgemeester Ton Heerts heeft geen vast spreekuur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met zijn secretaresse via het telefoonnummer 14 055. Gesprekken met de burgemeester vinden in principe plaats in het stadhuis.

Bel: 14 055 of vul het Contactformulier in

Uw Reactie
Uw Reactie