Mega belangrijk

Ieder jaar is er een landelijk MBO-gala, al jaren op rij in ons eigen Orpheus. Dan worden er prijzen uitgereikt. Voor het beste onderwijsteam van het jaar, de beste praktijkopleider, het beste leerbedrijf, de meest excellente student en het beste ambassadeursteam. Dat is vooral bedoeld om het MBO in het zonnetje te zetten. En heel Nederland te laten zien: kijk eens wat er allemaal gebeurt in het Middelbaar Beroeps Onderwijs.

En ook om tegen alle MBO-studenten te zeggen: jullie zijn toppers. Want dat verdienen ze, om dat vaak te horen. Net zoals alle vmbo’ers.

Want dit zijn de vakvrouwen en -mannen van de toekomst. Degenen die we hard nodig hebben in de techniek, de zorg, het onderwijs, de beveiliging en ga zo maar door. Of, zoals het winnende MBO-ambassadeursduo 2024 het vorige week zo mooi zei met zijn slogan: ‘Het MBO heeft het in de hand’.

In Apeldoorn hebben we een sterk MBO, Aventus. Daar ben ik echt trots op. Ik zal er alles aan doen wat ik kan om het beroepsonderwijs in Apeldoorn nog sterker te maken. Niet alleen het middelbare, ook het hoger beroepsonderwijs, Saxion. Die twee hebben elkaar nodig.

Daarom werken we aan Apeldoorn ook met zijn allen aan een soort campus rond het station. Dat noemen we dan met een chique woord het ‘lerend district’. Ik zie het al helemaal voor me. Een plek waar studenten, docenten en ondernemers samen leren, werken en nieuwe dingen ontwikkelen. Waar het bruist en borrelt. En waar jongeren graag willen zijn. En willen blijven. Dat is niet alleen goed voor de jongeren en voor het onderwijs maar ook voor Apeldoorn als stad.

Het MBO-gala, met al die prijzen, een geweldig feest. Maar natuurlijk gaat het er niet om dat je altijd de beste bent. Het gaat erom dat je het onderwijs kiest dat voor jou het beste is. Voor veel jongeren is dat het middelbaar beroepsonderwijs. Mega Belangrijk Onderwijs.

En daarom staat binnenkort in de hal van het gemeentehuis een MBO-standbeeld. Ontworpen door de MBO-ambassadeur van vorig jaar en nu ‘op tournee’. Om te beginnen in Apeldoorn.

Ton Heerts

Ton Heerts
Ton Heerts. Foto: Dimmen van Otterloo

Contact

Burgemeester Ton Heerts heeft geen vast spreekuur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met zijn secretaresse via het telefoonnummer 14 055. Gesprekken met de burgemeester vinden in principe plaats in het stadhuis.

Bel: 14 055 of vul het Contactformulier in

Uw Reactie
Uw Reactie