Duurzaamheid

Hier vindt u onze producten die te maken hebben met het thema duurzaamheid. Zo vraagt u hier bijvoorbeeld verschillende subsidies en leningen aan in het kader van duurzaamheid.

Alle producten onder Duurzaamheid

Duurzaamheidsdienst voor monumenten

Uw beschermde pand verduurzamen? Het verduurzamen van monumenten en beschermde panden vraagt een andere aanpak dan het verduurzamen van niet-monumenten. Erfgoed is een belangrijke kwaliteit van Apeldoorn. De gemeente Apeldoorn wil dan ook graag dat het verduurzamen van monumentale en beschermde panden zorgvuldig gebeurt, zonder al te veel schade en ingrijpende verbouwingen. Daarom denkt de gemeente Apeldoorn graag met u als eigenaar, mee. Een adviseur Cultuurhistorie komt hiervoor bij u langs.

Subsidieregeling collectieve energieprojecten

U kunt deze regeling niet meer aanvragen. De subsidieregeling collectieve energieprojecten is bedoeld voor inwoners, bedrijven of organisaties die samen energieprojecten realiseren in de gemeente Apeldoorn. De subsidie ondersteunt deze initiatieven in de voorbereidende fase van de projecten.

Meetapparaat lenen

Wilt u weten hoe duurzaam en gezond uw huis is? Leen dan gratis een van de maatapparaten van het Energiepunt. Bijvoorbeeld een warmtebeeldcamera, luchtkwaliteitsmeter of verbruiksmonitor. Als uw weet hoe uw huis ervoor staat, weet u ook wat u kunt veranderen. De adviseurs kunnen u advies geven over de vervolgstap.

Afspraak energieadviseur

Een lagere energierekening, van het gas af, isoleren of een warmtepomp? Onze adviseur op het Energiepunt helpt u graag verder.

Subsidieregeling Gezinsstad - Schoolpleinen

Voor het vergroenen en uitdagend maken van uw schoolplein kunt u de subsidie Schoolpleinen aanvragen.

Subsidie woningisolatie

Gemeente Apeldoorn helpt u minder energie te gebruiken. Daarvoor wordt subsidie van €2000,- aangeboden, waarmee u uw huis kunt isoleren. Denk daarbij aan het isoleren van de vloer, muren of het plaatsen van HR++-glas. De subsidie kan worden aangevraagd tot en met 31 juli 2024. Let op: voor deze subsidie is er een inkomensgrens. U leest hieronder hoeveel u maximaal mag verdienen.

Lening toekomstbestendig wonen voor Vve's

Heeft u plannen om uw huis duurzamer, klaar voor de toekomst, asbestvrij of kwalitatief beter te maken? Dan kunt u een aantrekkelijke lening afsluiten bij de gemeente.

Subsidieregeling NIKA

NIKA staat voor ‘Natuur Inclusief en Klimaat Adaptief ontwikkelen en bouwen’. Om grote nieuwe bouwontwikkelingen die voldoen aan de NIKA-voorwaarden en waarvan het woningaanbod 70% betaalbaar is, financieel te ondersteunen is er een subsidieregeling opgesteld.

Lening toekomstbestendig wonen voor particulieren

Heeft u plannen om uw huis duurzamer, klaar voor de toekomst, asbestvrij of kwalitatief beter te maken? Dan kunt u een aantrekkelijke lening afsluiten bij de gemeente.

Subsidie groene daken

Woningeigenaren en bedrijfseigenaren binnen de gemeente Apeldoorn kunnen subsidie aanvragen voor de aanleg van een groen dak op hun woning. Het regenwater wordt dan opgevangen op het dak en wordt opgenomen door de planten. Zo komt er tijdens een regenbui veel minder water in het riool. De gemeente Apeldoorn wil haar inwoners en ondernemers stimuleren om een groen dak aan te leggen en stelt daarom een subsidie beschikbaar. Let op! Vraag de subsidie aan voordat u begint met de aanleg.

Subsidie voor afkoppelen regenwater

Afkoppelen betekent dat het regenwater van je dak niet langer direct in het riool verdwijnt. We voorkomen hiermee dat het riool overstroomt en hergebruiken het schone regenwater. Gemeente Apeldoorn wil haar inwoners stimuleren om de regenpijp bij de woning af te koppelen van het riool en stelt daarom een subsidie beschikbaar. Let op! Vraag de subsidie aan voordat je begint met het afkoppelen. Lees de voorwaarden voor subsidie afkoppelen regenwater door op lees meer te klikken.

Subsidieregeling Energieke Activiteiten

Houdt u zich bezig met de energietransitie of bent u van plan hier iets mee te gaan doen? Dan kunt u misschien subsidie krijgen van de gemeente.

Energiefonds Apeldoorn

Gemeente Apeldoorn heeft in 2018 het Energiefonds Apeldoorn opgericht om bedrijven, instellingen en organisaties te helpen die willen investeren in energiemaatregelen, en voor de financiering daarvan niet terecht kunnen bij reguliere financieringsinstellingen.

Boompje erbij

Bomen brengen de natuur in de stad tot leven. Ze maken onze stad groener, geven verkoeling en houden het regenwater langer –vast. Ze bieden kleine dieren en insecten een thuis. Geen wonder dus dat we in Apeldoorn onze bomen koesteren. U kunt helpen door in uw tuin ruimte te maken voor een boom. Deze krijgt u van ons. Zo benutten we niet alleen de openbare ruimte; ook uw tuin draagt bij aan het groen in Apeldoorn.

Subsidie Warmtetransitie Apeldoorn

Bent u een energiecoöperatie en wilt u activiteiten ontplooien voor inwoners gericht op de warmtetransitie? Misschien kunt u dan subsidie krijgen van de gemeente Apeldoorn.

Uw Reactie
Uw Reactie