Geld

U kunt in aanmerking komen voor verschillende vergoedingen of toeslagen. Al onze producten en diensten die te maken hebben met geld, kunt u hier vinden.

Alle producten onder Geld

Kidsregeling

Ontvangt u de RegelRecht regeling? En heeft u kinderen? Dan krijgen uw kinderen automatisch het Kidskaarttegoed. Dit tegoed kunt u besteden bij winkels, verenigingen en organisaties die mee doen aan de Kidsregeling.

Beschermingsbewind

Soms lukt het niet om zelf alle financiële zaken goed te regelen. Dit kan komen door een fysieke of psychische belemmering, zoals bijvoorbeeld dementie, verslaving of een verstandelijke beperking. Ook kan het hebben van problematische schulden en verkwisting een reden zijn dat het zelf niet (meer) lukt. Voor die mensen kan beschermingsbewind helpen.

Voor werkgevers en professionals

Uw medewerker of uw klant heeft mogelijk te maken met geldzorgen waarbij ze te maken krijgen met verschillende organisaties. Dat kan de schuldeiser zijn, maar ook de werkgever of hulpverlener. Het is zinvol om te weten waar we elkaar voor kunnen benaderen.

Hulp bij geldzorgen of schulden

Bent u het overzicht over uw geldzaken kwijt of lukt het niet meer om alle rekeningen te betalen? De gemeente Apeldoorn werkt samen met partners onder de naam Samen055. En Samen055 is er voor u. Vertel hen over uw situatie. Samen kijken ze wat het beste is voor u. U kunt daarna zelf beslissen of u deze hulp wilt.

Bijzondere bijstand voor onverwachte kosten

Soms heeft u extra kosten door nieuwe situaties in uw leven die niet vaak voorkomen. Bijvoorbeeld omdat u ziek bent geworden. Of omdat u een advocaat nodig heeft. Kunt u deze kosten niet zelf betalen met uw inkomen of vermogen? Dan kunt u misschien ‘bijzondere bijstand’ krijgen.

Vergoeding voor zwemdiploma A en B

Als u gebruik maakt van de RegelRecht regeling en u kinderen heeft, dan kunt u een vergoeding krijgen voor de kosten van de zwemlessen.

Zorgverzekering advies

Elk jaar kunt in november/ december overstappen naar een andere zorgverzekeraar. U kunt advies krijgen over welke zorgverzekering het best bij u past.

RegelRecht regeling

Als uw gezinsinkomen lager is dan 130% van het minimum, kunt u gebruik maken van een RegelRecht regeling. Hiermee krijgt u korting bij bepaalde winkels. En op activiteiten zoals zwemmen en theaterbezoek. Heeft u een traject schuldhulpverlening bij gemeente Apeldoorn? Kijk dan hieronder hoe u deze regeling kunt aanvragen

Geldlening Stadsbank

Als u extra geld nodig heeft, kunt u in sommige gevallen een lening aanvragen bij de Stadsbank.

Vergoeding uit het Noodfonds

Woont u in de gemeente Apeldoorn? En komt u in geldproblemen door onverwachte kosten? Dan kunt u soms een vergoeding aanvragen uit het Noodfonds van de gemeente. De vergoeding is maximaal € 2.000.

Individuele inkomenstoeslag

Heeft u al 3 jaar of langer (te) weinig inkomen? En heeft u geen kans om een hoger inkomen te krijgen? Dan kunt u 1x per jaar een extra bedrag krijgen. Dit noemen we de individuele inkomenstoeslag.

Kinderopvangtoeslag

Gaan uw kinderen naar de kinderopvang maar werkt u niet? Dan kunt u soms van de gemeente een vergoeding voor kinderopvang krijgen.

Gemeentelijke bijdrageregeling medisch afval

Inwoners van de gemeente Apeldoorn die vanwege een ziekte of handicap veel medisch afval hebben kunnen in aanmerking komen voor de bijdrageregeling Medisch afval.

Studietoeslag

Heeft u een beperking waardoor u niet kunt werken naast uw studie? Een bijbaantje om geld te verdienen lukt dus niet. Dan kunnen wij u een steuntje in de rug bieden in de vorm van een studietoeslag. Deze toeslag biedt een financiële aanvulling.

Woonkostentoeslag

Woonkostentoeslag is een vorm van bijzondere bijstand. U kunt recht hebben op woonkostentoeslag als u door omstandigheden uw huur of hypotheek niet meer kunt betalen. U kunt de woonkostentoeslag maximaal 1 jaar krijgen.

Uw Reactie
Uw Reactie