Dieren

Alle producten onder Dieren

Bijen, hommels, wespen, Aziatische hoornaars

Bijen, hommels en wespen zijn nuttige dieren. Er bestaan vele soorten. De meeste geven zelden tot nooit overlast. De informatie op deze pagina gaat over enkele soorten die overlast kunnen veroorzaken.

Dode dieren

Een dood dier in open water meldt u bij het Waterschap Vallei en Veluwe. Dode dieren die op het land liggen, meldt u bij de gemeente.

Honden overlast

Heeft u overlast van hondenpoep op de hondenuitlaatplaatsen, van honden die buiten de hondenuitlaatplaatsen los lopen, of zijn er blaf- en bijtincidenten met honden? Dan kunt u dit melden. Er wordt binnen drie werkdagen actie ondernomen.

Steenmarters overlast

De steenmarter is een beschermde diersoort. Daarom bestrijdt de gemeente het dier niet. We willen wel graag in kaart brengen waar de steenmarter zit. Daarom kunt u steenmarters toch melden.

Draaigatje (exotische mier)

Op verschillende plaatsen in Nederland is een exotische mierensoort aangetroffen. Dit is het Mediterraan draaigatje. Deze mier is bestand tegen veel bestrijdingsvormen en kan voor overlast zorgen.

Eikenprocessierups

Ziet u een nest van eikenprocessierupsen in de boom en heeft de boom nog geen gele stip? Dan kunt u dit melden, geef de locatie zo duidelijk mogelijk weer. Bomen met een gele stip hoeft u niet te melden.

Berkenwantsen

Overlast van berkenwantsen kunt u niet melden.

Wilde en beschermde dieren

Vindt u een wild dier dat in nood is? Bel dan 144, red een dier. Bij een aanrijding met groot wild belt u de politie via 0900 - 8844 of, bij lijdend groot wild, via 112.

Heeft u spoed?

Bij noodgevallen en storingen die snel moeten worden opgelost zoals een gat in de weg, een overstroming, drukriolering of een grote storing in de openbare verlichting.

1. Bel 14 055 en kies 1;
2. Toets uw telefoonnummer in;
3. U wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Bel 14055, keuze 1

Uw Reactie
Uw Reactie