Overlast

Meest bezocht onder Woonoverlast

Overlast in de buurt

Heeft u last van mensen door lawaai, vreemd gedrag of andere overlast in uw buurt? Ga eerst in gesprek met elkaar. Als u er samen niet uitkomt, kunt u dit melden.

Graffiti

Graffiti op particulier terrein kunt u zelf verwijderen, bijvoorbeeld via een reinigingsbedrijf. Graffiti op gemeente-eigendommen en scholen kunt u bij de gemeente melden.

Ontheffing geluidshinder

Als u meer geluid maakt dan op een bepaalde plek normaal is, dan heeft u misschien een ontheffing nodig. Bijvoorbeeld als u verbouwt of een tuinfeest geeft. Soms is het voldoende als u de overlast aan de gemeente meldt.

Overlast afkomstig van een bedrijf

Deze overlast bestaat uit bijvoorbeeld geluidsoverlast, stankoverlast of lichtoverlast. Deze overlast moet u melden bij de OVIJ.

6 overige producten. Ga naar Woonoverlast

Meest bezocht onder Verkeer en parkeren

Geluidsoverlast door verkeer

Als u geluidsoverlast ervaart door het verkeer, dan kunt u dit melden.

Fietsen die in de weg staan

Overlast door fietsen die in de weg staan? Dat kunt u melden bij de gemeente.

Parkeeroverlast

Parkeeroverlast in het centrum van Apeldoorn en in vergunning-houderszones meldt u bij de gemeente. Parkeeroverlast in de rest van de gemeente meldt u bij de politie. Geef zo mogelijk ook het kenteken van het voertuig door.

Schade aan wegen, fietspaden en bruggen

Schade aan wegen, voet- of fietspaden of bruggen kunt u melden bij de gemeente. Bijvoorbeeld losse tegels of klinkers, gaten in de weg, olie op het wegdek. Bij een gevaarlijke situatie door schade ondernemen we direct actie.

3 overige producten. Ga naar Verkeer en parkeren

Meest bezocht onder Dieren

Eikenprocessierups

Ziet u een nest van eikenprocessierupsen in de boom en heeft de boom nog geen blauwe stip? Dan kunt u dit melden, geef de locatie zo duidelijk mogelijk weer. Bomen met een blauwe stip hoeft u niet te melden.

Wilde en beschermde dieren

Vindt u een wild dier dat in nood is? Bel dan 144, red een dier. Bij een aanrijding met groot wild belt u de politie via 0900 - 8844 of, bij lijdend groot wild, via 112.

Honden

Heeft u overlast van hondenpoep op de hondenuitlaatplaatsen, van honden die buiten de hondenuitlaatplaatsen los lopen, of zijn er blaf- en bijtincidenten met honden? Dan kunt u dit melden. Eer wordt binnen drie werkdagen actie ondernomen.

Bijen of wespen

Een wespennest in of rond de woning, of een bijennest in een openbaar gebouw of de openbare ruimte, kunt u melden bij Circulus. Op eigen terrein moet u zelf actie ondernemen.

3 overige producten. Ga naar Dieren

Meest bezocht onder Vliegverkeer

Vliegveld Teuge

Vliegveld Teuge is de grootste luchthaven in Gelderland en ligt aan de noordzijde van het dorp Teuge in de gemeente Voorst. De luchthaven wordt ingezet voor lesvluchten, parachutespringen en zweefvliegen. Ervaart u overlast van vliegverkeer vanaf Teuge airport? Dan kunt u hier een melding doen.

0 overige producten. Ga naar Vliegverkeer
Uw Reactie
Uw Reactie