Overlast

Meest bezocht onder Woonoverlast

Overlast in de buurt

Heeft u last van mensen door lawaai, vreemd gedrag of andere overlast in uw buurt? Ga eerst in gesprek met elkaar. Als u er samen niet uitkomt, kunt u dit melden.

Graffiti

Graffiti op particulier terrein kunt u zelf verwijderen, bijvoorbeeld via een reinigingsbedrijf. Graffiti op gemeente-eigendommen en scholen kunt u bij de gemeente melden.

Overlast afkomstig van een bedrijf

Deze overlast bestaat uit bijvoorbeeld geluidsoverlast, stankoverlast of lichtoverlast. Deze overlast moet u melden bij de OVIJ.

Overlast afkomstig vanuit een horecabedrijf of evenement

Horeca en evenementen kunnen naast plezier ook overlast veroorzaken. Daarbij kunt u denken aan geluidsoverlast of vervuiling. Ervaart u deze overlast? Laat het ons weten.

5 overige producten. Ga naar Woonoverlast

Meest bezocht onder Verkeer en parkeren

Geluidsoverlast door verkeer

Als u geluidsoverlast ervaart door het verkeer, dan kunt u dit melden bij de gemeente. Als de overlast wordt veroorzaakt door te hard rijden, geven we uw melding door aan de gemeente. Meestal is er geen aanleiding voor geluidsmetingen.

Fietsen die in de weg staan

Overlast door fietsen die in de weg staan? Dat kunt u melden bij de gemeente.

Parkeeroverlast

Parkeeroverlast in het centrum van Apeldoorn en in vergunning-houderszones meldt u bij de gemeente. Parkeeroverlast in de rest van de gemeente meldt u bij de politie. Geeft zo mogelijk ook van het voertuig door.

Schade aan wegen, paden en bruggen

Schade aan wegen, voet- of fietspaden of bruggen kunt u melden bij de gemeente. Bijvoorbeeld losse tegels of klinkers, gaten in de weg, olie op het wegdek. Bij een gevaarlijke situatie door schade ondernemen we direct actie.

4 overige producten. Ga naar Verkeer en parkeren

Meest bezocht onder Dieren

Eikenprocessierups

Ziet u een nest van eikenprocessierupsen in de boom en heeft de boom nog geen rode stip? Dan kunt u dit melden, geef de locatie zo duidelijk mogelijk weer. Bomen met een rode stip hoeft u niet te melden.

Wilde en beschermde dieren

Vindt u een wild dier dat in nood is? Bel dan 144, red een dier. Bij een aanrijding met groot wild belt u de politie via 0900 - 8844 of, bij lijdend groot wild, via 112.

Honden

Heeft u overlast van hondenpoep op de hondenuitlaatplaatsen, van honden die buiten de hondenuitlaatplaatsen los lopen, of zijn er blaf- en bijtincidenten met honden? Dan kunt u dit melden. Eer wordt binnen drie werkdagen actie ondernomen.

Bijen of wespen

Een wespennest of bijennest in een openbaar gebouw of in de openbare ruimte, kunt u melden bij Circulus. Op eigen terrein moet u zelf actie ondernemen.

3 overige producten. Ga naar Dieren
Uw Reactie
Uw Reactie